mobil és virág

Frissen, üdén, aktuálisan

Mikor is készült a céged honlapja? Egy éve? Öt éve? Netán még ennél is régebben?

Nem akarlak elkeseríteni, de ha tényleg ilyen régen, akkor talán itt lenne az ideje egy ráncfelvarrásnak.

Tudod milyen gyorsan fejlődik a technika? Gondolom magad is tapasztalod, még ha csak a mobitelefonjaid tudását veszed is alapul. Mennyit változott a telefonhasználat az elmúlt húsz évben az utcai tárcsázós telefonok óta?

Na ugyanez a helyzet a honlapokkal is. Egy olyan honlap, amit 5 évvel ezelőtt csináltattál, nagyon jól működött akkor, de ma már nem felel meg a kor elvárásainak. És most nem csak arra gondolok, hogy nem elég divatos – persze ez is sokat számít, ha a vásárlóid első benyomása lényeges szempont számodra.

Hogy csak a legklézenfekvőbb szempontot vegyük alapul, a mai modern honlapoknak sokféle eszközhöz kell alkalmazkodniuk. Már nem csak az asztali számítógépről, nagy monitorokról látogatják az emberek az internetes oldalakat. Sőt, a technikai fejlődésével mondhatjuk, hogy a látogatók kisebb része netezik rendes gépről, a többség már tableten vagy telefonon szörfözik a világhálón.

Ahhoz, hogy az oldalad látogatói számára mindenféle eszközön ugyanaz legyen az élmény, szükség van egy modern, responsive honlapra. Ez annyit jelent, hogy a tartalom alkalmazkodik a kijelző méretéhez, és minden méretben olvasható, élvezhető marad.

Az sem utolsó szempont, hogy a nagy keresőprogramok előnyben részesítik a responsive oldalakat, hiszen számukra is a látogatói élmény a legfontosabb.

Ez persze csak egy az újdonságok közül, aminek manapság minden honlapnak meg kell felelnie.

A te honlapod már responsive? Ha nem, itt az ideje egy alapos átdolgozásnak.