crocus

Ami nincs fent a Facebookon, az meg sem történt

Gondolom te is hallottad már ezt a gúnyos megjegyzést, amikor valaki a napi edzéséről posztol ki egy alaposan megizzadt képet a közösségi oldalra. Na ilyenkor szokták mondani, hogy ha nem tenné fel, akkor azt senki nem hiszi el, hogy megtörtént.

Ugyanígy van ez a vállalkozásokkal is. Ha nem vagy jelen a Facebookon (és más közösségi oldalakon), akkor nem is létezel.

Az emberek nagy része a közösségi oldalakon éli az életét, naponta többször is ellenőrzik a legfrissebb bejegyzéseket, a legújabb híreket, amiket az ismerőseik és a kedvelt oldalak megosztanak. Ha rólad nem jelenik meg semmi, akkor egyszerűen nem leszel benne a köztudatban, elfelejtenek… vagy ami még rosszabb, meg sem ismernek.

A mai világban egyetlen vállalkozás sem teheti meg, hogy ne legyen jelen a Facebookon. Bár a “brit tudósok” szerint a Facebook népszerűsége leáldozóban van, azért a legtöbb ember még mindig innen értesül a legújabb információkról, ezért egyszerűen muszáj jelen lenned a legnagyobb közösségi oldalon, ha vállalkozó vagy.

Persze az sem mindegy, hogy milyen ez a jelenlét. Ha a célod az, hogy minél több és értékes vevőt szerezz így, akkor nem posztolhatsz minden nap édes kiscicákat vagy máshonnan lopott mémeket. Szükséged lesz egyedi megjelenésre, saját hangra, hasznos témákra is.

Hogy a vevőidnek mi a hasznos téma, azt jó esetben már tudod. Ha mégsem, akkor szükséged lesz némi piackutatásra.

Tudom, egyre jobban hangzik. Most arra gondolsz, hogy ezt egy ember biztos nem tudja levezényelni egymaga, főleg, ha egyébként egy céget kellene irányítania.

Na erre itt vagyok például én. Keress meg, ha úgy gondolod, segíthetek dűlőre jutni a közösségi médiával.